בשעה טובה: המדינה אישרה את תוכנית חזית הים של מטה אשר

לאחר הליך שנמשך כשלוש שנים אישרו מוסדות התכנון והבנייה הארציים את תוכנית האב לאזור חופי הים של מטה אשר - מהלך שיאפשר למועצה לגבש תוכנית מפורטת לטיפול ברצועת החוף מראש הנקרה עד עכו. בנוסף, תעניק המדינה כ-800 אלף שקל לשיקום והסדרת הגן לאומי ראש הנקרה

תוכנית האב "חזית הים" של המועצה האזורית מטה אשר אושרה השבוע על ידי מוסדות התכנון והבנייה של המדינה. התוכנית הוגשה לאישור לאחר הליך ארוך ומשתף שביצעה המועצה עם כלל הגורמים הרלוונטים לנושא ביניהם רשות הטבע והגנים, קק"ל והחברה להגנת הטבע.

על בסיס תוכנית האב אושרו שתי בקשות של המועצה לקבלת תמיכה. הראשונה, בהיקף של 400 אלף שקל, נועדה לשם הכנת תכנית מפורטת וסטטוטורית שמבוססת עקרונות תוכנית האב לטיפול ברצועת החוף הקרובה לים מראש הנקרה ועד עכו, מתוך עקרונות של שימור והגנה על הסביבה. מענק התמיכה השני, בהיקף של 90 אלף שקל יוקדש לטובת ביצוע סקר סביבתי-אקולוגי לכל רצועת החוף. בנוסף אושרה תוכנית נוספת נפרדת לתמיכה בסכום של 810 אלף שקל לשיקום, הסדרה ופיתוח של גן לאומי ראש הנקרה.

תוכנית חזית הים צפויה לשנות את פני רצועת החוף של הגליל וההתנהלות בה. במסגרת תכנית האב נקבע כי הקרקע בתחום הסביבה החופית תישאר פתוחה ברובה וללא בינוי, למעט מספר מוקדים מצומצם. עוד מוצע כי כביש הפטרולים המוכר הסלול מראש הנקרה לגן הלאומי אכזיב ייחסם לתנועת רכבים וישמש לתנועת הולכי רגל ואופניים בלבד. בעורפו יהיו מספר חניונים לרכבים שהגישה אליהם תהיה בדרכים ניצבים לחוף שיתחברו לכביש 4.

תוכנית חזית הים של חופי מטה אשר

ראש המועצה יורם ישראלי בירך על ההחלטה. "התוכנית אשורה לאחר שלוש שנים של עבודה מאומצת". אמר ישראלי. "בתכנון שאושר, תטופל רצועת החוף הקרובה לים, מבחינה נופית, סביבתית ואקולוגית, מתוך עקרונות של שימור הסביבה הטבעית. התנעת התוכנית היא בשורה מצוינת עבור כל אחד מתושבי האזור, עבור הסביבה והטבע ועבור הדורות הבאים".

מנכ"לית החברה הכלכלית של מטה אשר אורה פיסטינר הוסיפה כי לאור האישור המיוחל והתמיכה בפרויקט, תתקיים בקרוב פגישת "התנעה" במועצה, בשיתוף כל הגורמים הקשורים לפרויקט. לדבריה, "צוות התכנון שיגובש יעבוד על הכנת טיוטה ראשונה שתוגש למוסדות התכנון של המדינה במהלך השנה הקרובה".

גם הפעילים הסביבתיים הביעו שביעות רצון מאישור התוכנית. "רצועת החוף שבשטח השיפוט של מועצה אזורית מטה אשר הנה מנכסי הטבע החופיים האיכותיים ביותר בישראל", אמר לירון שפירא, רכז מחוז צפון בחברה להגנת הטבע. "כידוע לכולנו, העומס בחופים גדל ועמו השפעות ואיומים שחובה עלינו לתת להם מענה. לכן, את תוכנית האב יש לתרגם לתוכניות מפורטות שיאפשרו את הביצוע באופן סטטוטורי".

יובל אלון, רכז התארגנות התושבים קיימא וחבר בקבוצת שומרי חוף והים גליל מערבי, הוסיף: "אני מברך את המועצה על היציאה לדרך חדשה. המהלך שהתחיל במאבק נגד הקמת כפר נופש בחוף בצת והמשיך בתוכנית אב לחזית הים, מגיע עכשיו לתכנון מפורט שיאפשר לשמור על רצועת הזהב שבין ראש הנקרה לאכזיב וברצועת חוף הים הדרומית של המועצה. כתושבי האזור ואוהבי החופים נהיה שותפים למהלך ונקדם אותו".