300 מתושבי המועצה חנכו וטיילו בקטע החדש של "שביל אשר"

פרויקט שביל מחבר יישובים, המשותף למועצה ולמילואות, נחנך בטקס חגיגי ולאחר מכן בהליכה בקטע החדש - מבניין המועצה ברגבה דרך שבי ציון ועד בוסתן הגליל. פרט לפעילות הספורטיבית ולמזג האוויר המצוין נהנו המשתתפים גם משלל אטרקציות לאורך הדרך היפה

ביום שישי האחרון (22.12.2017) נחנך פרויקט "שביל מחבר יישובים" המשותף למועצה האזורית ולמילואות.
באירוע ההשקה, אליו הגיעו כ-300 איש - משפחות, קבוצות ילדים ממסגרות החינוך ותושבי הסביבה - נערך טקס עם דגש קהילתי וכיבוד מפנק. לאחר הטקס יצאו המשתתפים למסלול החדש בהליכה, ריצה ורכיבה על אופניים מבניין המועצה, דרך שבי ציון ועד לבוסתן הגליל. לאורכו נהנו משלל אטרקציות: מעגל מתופפים, סדנת יוגה ופעילויות חינוכיות של קק"ל.
הפרויקט העצום ממנו הושקו שני המקטעים הראשונים, צפוי לחבר בין 32 ישובי המועצה ולהתפרס לאורכם של 200 ק"מ. תוכנית הפרויקט רב-שנתית וצפויה להימשך כחמש שנים.המסלולים ב"שביל מחבר יישובים" יאפשרו לטייל, ללמוד ולבלות בין כל אלה - בהליכה ברגל, ריצה, או רכיבה על אופניים. לחוות את הגליל המערבי, להכיר את הטבע, לחבר בין קהילות, ללמוד את הסיפור של המקום הזה, על הנופים, על ההיסטוריה ועל האנשים שמרכיבים אותו.

ראש המועצה חונך את שביל אשר. לשמאלו: רמי רז ודנה שלזינגר ממילואות, מנכל"לית החברה הכלכלית אורה פיסטינר ומנכ"ל מילועף שוקי בשן (צילומים: שרית עוזיאלי)

השלב הבא בפרויקט, שיתרחש במהלך 2018, הוא תכנון השבילים של דרום המועצה. לאורך נחל נעמן, נחל חילזון, שמורת עין אפק ועין נימפת וכמובן ישובי האזור. זאת במקביל להתקדמות תוכנית האב של נחל נעמן, אשר תאפשר שילוב בין הפרויקטים וחשיבה רחבה על אפשרויות הפיתוח הכלכליות, התעסוקתיות, התיירותיות, הקהילתיות והחינוכיות.