מאות מתושבי הגליל המערבי הפגינו נגד מיקום מתקן ההתפלה הצפוני

בהפגנה שהתקיימה בסמוך למחנה שרגא מחו התושבים, הנתמכים על ידי הנהלת המועצה, נגד כוונת המדינה להקים בסמוך את מפעל ההתפלה הגדול ביותר בארץ.

מאות מתושבי הגליל המערבי הפגינו הבוקר (שלישי, 30 ביולי) בסמוך למחנה שרגא, כנגד כוונת המדינה להקים במקום את מפעל ההתפלה הגדול בארץ.
החל משעות הבוקר הפגינו מאות מתושבי מטה אשר והסביבה, ורבים מעובדי המועצה התומכת במאבק, נגד מיקום מפעל ההתפלה בגליל המערבי, המתוכנן לקום בצמוד למחנה שרגא ובין ארבעה יישובים כפריים במועצה האזורית מטה אשר.

המפגינים מוחים על הכוונה למקם את המפעל בלב שטח חקלאי ובקרבת בתי יישובים ומגורי חיילים, בניגוד לעקרונות התכנון, המורים לבנות מפעל שכזה באזור תעשיה או צמוד דופן לאחד שכזה. לטענת המפגינים מדובר באיוולת תכנונית וסביבתית, שתפגע אנושות בביטחונם ובאיכות חייהם של חיילי צה"ל ותושבי היישובים, כמו גם בחקלאות ובסביבה החופית והימית הייחודית ובתיירות.

ראש המועצה משה דוידוביץ ונציגי מטה מאבק התושבים טוענים שוב ושוב מול אוזניים ערלות כי המיקום המקודם על ידי רשות המים יפגע אנושות באזור וכי ישנם מקומות מתאימים וזמינים להקמת מפעל ההתפלה הגדול בארץ באזורי תעשייה. למרות זאת, מסרבים גורמי המקצוע לבחון את החלופות בטיעונים לא מבוססים וללא בדיקה אמיתית, בניגוד להמלצות מומחי התפלה ודגימות מי ים.

תושבי המועצה מפגינים בצומת שרגא. חשש לפגיעה משמעותית בחקלאות ובסביבה הימית

מפעל ההתפלה הצפוני הנמצא בשלבי הפקדת התוכנית, מתוכנן להיות הגדול בישראל, בין הגדולים בעולם ויתפרש על פני שטח של כ-200 דונם. רשות המים מבקשת להקים את המפעל על שטח חקלאי פתוח במרחק של מאות מטרים בודדים מבתי יישובים כמו בוסתן הגליל ושבי ציון. לצורך הקמת המפעל תידרש פריסת צינורות באורך של יותר מ- ק"מ, אשר תביא מים מהים ותחזיר את שאריות הנקז אל השמורה הימית של שבי ציון.

התושבים, שאינם מתנגדים להקמת מפעל התפלה באזורם, פועלים נחרצות נגד המיקום הנבחר בצמוד למחנה שרגא ובקרבת יישובים. לטענתם, לא נבחנו חלופות שהוצעו באזורי תעשייה, למרות בדיקות שהראו כי אין הבדלים בטיב המים באזורים השונים, וחוות הדעת של מיטב המומחים בארץ שקובעות שאין מניעה משאיבת מי גלם באזור מפרץ עכו.

הנהלת המועצה ופורום התושבים ממשיך לפעול בכל הערוצים העומדים לרשותם כדי להביא להקמת מפעל ההתפלה במקום המתאים לכך, ובזמן הקצר ביותר לטובת משק המים הישראלי.