בית השותפויות של הגליל המערבי נחנך בטקס חגיגי

באירוע חגיגי בהשתתפות השר אריה דרעי, יו"ר הסוכנות יצחק הרצוג וראשי הרשויות מהאזור נחנך המבנה המרהיב, שישמש בית לשותפויות בין תושבי הגליל המערבי ויהודי ארה"ב והתפוצות

בית השותפויות, בית משותף לקהילות היהודיות בארה"ב ולתושבי הגליל המערבי, נחנך היום (שלישי, 13 באוגוסט) בטקס חגיגי במעמד השר אריה מכלוף דרעי ויו"ר הסוכנות היהודית יצחק הרצוג בסמוך לחוף אכזיב.

הטקס החגיגי לחנוכת בית השותפויות התקיים באירוע רב משתתפים לקראת שקיעה מול הנוף המרהיב של חופי הגליל המערבי. חלום שהחל לפני ארבע שנים הביא להקמת המבנה החדש והמרהיב. הבית - שהוקם בהשקעה משותפת של הסוכנות היהודית, המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל, החטיבה להתיישבות, רוח הגליל והמועצה האזורית מטה אשר - ישרת את שותפויות הסוכנות היהודית הפועלות בכל מרחב הגליל במסגרת מיזם "שותפות ביחד" ותושבי האזור.

מיזם ״שותפות ביחד״ של הסוכנות היהודית מחבר ויוצר קשר ממשי בין 46 שותפויות בישראל והקהילות השותפות בעולם היהודי. המבנה החדש בן שתי הקומות יהווה בית לשלוש השותפויות הפועלות בגליל המערבי:  דאלאס - גליל המערבי, צפון ניו ג׳רזי - נהריה ואגד הקהילות במידווסט ובודפשט - מטה אשר ועכו, על אוכלוסייתן המגוונת ולהרחבתו של מרכז הצעירים של המועצה האזורית מטה אשר. לאחר נטיעת עץ זית בחזית המבנה וקביעת המזוזה, התכנסו האורחים לטקס המכובד.

נטיעת עץ הזית בחזית בית השותפויות ליד אכזיב (צילומים: שרית עוזיאלי)

"חיזוק הקשר בין העם היושב בתפוצות לזה היושב בציון הוא הכרחי עבור עתידו של עם קטן של 14 וחצי מיליון נפש באוקיינוס של 7 מיליארד בני אדם בעולם", אמר הרצוג. "בית השותפויות במטה אשר הוא בשורה חשובה לפיתוח הקשר והיוזמות בין היישובים באזור לבין הקהילות במרכז ארה"ב. נמל בית בו יוכלו לקיים פעילות משותפת ומשמעותית שתחזק את כל המעורבים. הסוכנות היהודית משקיעה משאבים רבים בחיזוק הקשרים בין כל הזרמים והקבוצות בעם היהודי באמצעות השותפויות ברחבי הארץ והעולם ותמשיך בכך ביתר שאת תחת הנהגתי".

השר דרעי הוסיף: "כדי להביא שמן טהור לירושלים בחג החנוכה הביאו אותו מכאן, מחבל אשר. ישנו קשר ישיר בין המקום הזה וירושלים. ההיסטוריה של העם היהודי קשורה בחבל הארץ הזה. אני רואה זאת מתנה מהקב"ה לעזור בכל דרך שאני יכול לקידום האזור הזה. קשה למצוא מקומות מיוחדים כאלה בארץ. אנשי הצפון מלאים בשמחה, בטוב, באהבת חינם, שתנוע בעזרת השם גם למרכז ולירושלים. 'הנה מה טוב ומה נעים, שבט אחים גם יחד'".

ראש המועצה משה דוידוביץ אמר במהלך הטקס: "השקעתכם הרבה במדינת ישראל, ובמיוחד בצפונה ובדרומה של המדינה כאידיאולוגיה הנובעת מהבנת המשמעות הגדולה בחיזוק ההתיישבות והפריפריה אינם ברורים מאליהם. הרצון, המעורבות וההתגייסות שלכם חשובה מאין כמוה. מדובר בצעד נוסף ומשמעותי לקידום האזור, הפיכתו של הבית הזה מרעיון למציאות מסמל עבורנו תקופה חדשה של שיתופי פעולה".