מירוץ אופני השטח הגדול בישראל מגיע למטה אשר

בסוף ספטמבר תארח המועצה את "מגדל אפיק ישראל", מירוץ אופניים בינלאומי שבו צפויים להשתתף כ-600 רוכבים מקצועיים מהארץ והעולם. המתחם המרכזי של המירוץ יהיה מחוץ לבית המועצה ברגבה

המועצה האזורית מטה אשר, אשכול רשויות גליל מערבי ומיזם אוצרות הגליל שמחים לבשר כי מירוץ אופני השטח הגדול בארץ, "מגדל אפיק ישראל" מגיע לאזור ויתקיים כאן בשנים הקרובות. האירוע הגדול יתקיים בגליל המערבי בסוף חודש ספטמבר, החל מיום רביעי (25.9) ועד שבת (28.9). כפר האופניים ממנו יוזנקו המקצים יוקם במתחם המועצה האזורית מטה אשר. ביום שבת יתקיים הפנינג אופנים למשפחות על מסלול אפיק ישראל.

"האירוע מגשים את חזון המועצה, שהקימה בחמש שנים האחרונות אבעה סינגלים לאופניים: יער חניתה, מצובה, כברי ויחיעם אשר יש ביניהם חיבור ממסלול למסלול - ושדרוג יער אחיהוד", אומר ראש המועצה משה דוידוביץ. "אירוע בסדר גודל כזה המגיע אלינו הוא חגיגה לכולם: למקצועני הספורט שיזכו לרכוב בנופי הגליל המגוונים והיפים, לחובבים, לתיירנים ולכל המשפחות והקהילות ברשויות השותפות שיחוו כאן מירוץ מהמעלה הראשונה".

"מגדל אפיק ישראל", המכונה "הטור דה פראנס' הישראלי", יתקיים השנה זו בפעם השביעית, וצפויים להשתתף בו גם עשרות רוכבים מהעולם. המירוץ מאפשר צבירת נקודות לקראת אולימפיאדת טוקיו שתתקיים ב-2020.'מגדל אפיק ישראל' רשומה באיגוד האופניים הבינלאומי ( UCI) כתחרות בינלאומית ברשימה היוקרתית של מרוצי ההרים הרב-יומיים בעולם, לצד מרוצים יוקרתיים דוגמת ה"סוויס אפיק" (האפיק השוויצרי) ה"טראנס אלפ" בגרמניה/איטליה וה"קייפ אפיק" בדרום אפריקה. השנה גדל 'מגדל אפיק ישראל' לאירוע של ארבעה ימים, שכולל פרולוג היסטורי ומרגש בחומות עכו, בנוסף לשלושה שלבי רכיבה מרהיבים ביופיים שיתפרסו על פני כ- 300 ק"מ.

גם השנה יגיעו שורה של רוכבים מובילים בעולם. ביניהם המנצחים באפיק 2018, הגרמנים מקסמיליאן ברנרד וג'ורג אגר וסגניהם מאוסטריה: קרל מרקט וגרגור ראגי. מהצד הישראלי, גיא ניב מקבוצת ISRAEL CYCLING ACADEMY, הרוכב הישראלי שהשלים את הג'ירו, יתחרה לצדו של פייסון מקלווין, אלוף ארה"ב ברכיבת מרתון אופני הרים בשנתיים האחרונות. גם כמה מחברי נבחרת ישראל ישתתפו במרוץ ביניהם שלומי חיימי, תומר זלצמן, גיא זסלר ונעמה נוימן.

המרוץ יתקיים השנה בגליל המערבי ובסימן מהדורת 'אבירי הגליל'. נקודת היציאה למרוץ תהיה במתחם המועצה האזורית ליד מכז ביג רגבה. המתחם יכלול מתחם עיסויים ייעודי לאירוע, אזור חניה לקרוואנים, מתחם שטיפת אופניים, אמבטיות קרח, מרפאה, מתחם תמיכה טכנית ועוד.

'מגדל אפיק ישראל' מהווה מפעל הנצחה לגיורא צחור, מפקד ובכיר במוסד, שנהרג בתאונת דרכים בעת שרכב על אופניו. עמידה באתגרים מיוחדים, מקצועיות, אהבת ישראל והטבע היו אבני דרך שסללו את נתיב חייו. גל צחור, בנו של גיורא, יזם את המרוץ ומנהל אותו עד היום. התחרות נתמכת על ידי משרד התיירות, מנהל הספורט, אשכול גליל מערבי, המועצה, עיריית עכו, אוצרות הגליל, קק"ל, איגוד האופניים, הפועל וגופים נוספים.

לתחרות השנה הצטרפו נותני חסות רבים ביניהם: חברת הביטוח מגדל ומיזם אוצרות הגליל.

לתיאור המסלולים במירוץ: https://www.epicisrael.org.il/?section=3

אתר "מגדל אפיק ישראל":  https://www.epicisrael.org.il/