המרכז לשלטון מקומי מתגייס למען העברת תקציב המיגון לצפון

ראשי הרשויות החברות בפורום קו העימות אירחו את יו"ר המרכז לשלטון מקומי חיים ביבס לסיור בצפון, והציגו בפניו את הסכנות בפניהם המאיימות אל תושבי האזור. ביבס הבטיח לקדם את הנושא ברמה הארצית מיד לאחר החגים

ראשי רשויות רבים הגיעו היום (יום ה' 10.10) למפגש שיזם יו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס עם פורום קו העימות כדי לדון בפערי המיגון בצפון ולהעלות על סדר היום את החשיבות הרבה במעטפת הגנה לתושבי הצפון.  ממשלת ישראל התחייבה ב-2018 להוציא לפועל תוכנית מקיפה למיגון הצפון, כפי שנעשה בעשור החולף באזור עוטף עזה והדרום, אך טרם עמדה במחויבותה.

לפני כחודש קיבלה מדינת ישראל תזכורת מדאיגה לשבריריות השקט בגבול הצפון, עם תקיפת רכב צבאי בסמוך למוצב אביבים, באירוע שעלול היה להתפתח במהירות למערכה גדולה בהרבה. בעקבות האירוע שבו ראשי הרשויות ודרשו את תקציב תוכנית מיגון הצפון, שהיתה אמורה לצאת לביצוע בתחילת שנת 2019. התוכנית למיגון הצפון שאושרה בממשלה, בהיקף של 5 מילארד שקל, תוכננה להיפרס על פני כעשור ולטפל בסוגיות פערי המיגון הכבדים המתקיימים ביישובי קו העימות במרחב הציבורי והפרטי כאחד.

במהלך הסיור של ראשי הרשויות, אמר משה דוידוביץ, ראש המועצה ויו"ר פורום קו העימות כי הוא מברך  על התגייסותם של ביבס והמרכז לשלטון מקומי למאבק הקריטי למיגון ישובי הצפון. "הממשלה חייבת להעביר את תקצוב תוכנית המיגון באופן מיידי", הוסיף דוידוביץ. "יכולת תושבי הצפון להגן על עצמם היא משימה לאומית ואחריות מדינית. הגיע זמן למעשים ולא הצהרות".

ביבס, ראש עיריית מודיעים מכבים רעות, אמר לראשי הרשויות: "כפי שאויבנו בגבול הצפון לא מחכים שתקום ממשלה, אסור לנו לעכב את מיגון הצפון בהמתנה לכזו. מיד לאחר החגים אנו מתכוונים לכנס ישיבת חירום של הנהלת השלטון המקומי ולהוביל צעדים שיחייבו את ממשלת ישראל לממש את מחויבותה לפיתוח והגנת הצפון, צעדים שיאפשרו חיים בטוחים ואיכותיים ליותר ממיליון תושבי הצפון. זאת, לצד גיבוש תוכנית מקיפה לפיתוח כולל של יישובי הצפון בתחבורה, תעסוקה, רפואה ועוד".

בסיום הפגישה סיכמו חברי הפורום עם ביבס כי יכנסו את הנהלת השלטון המקומי לדון בצעדים שיינקטו, במטרה לחייב את ממשלת ישראל לתקצב ולהוציא לפועל את התכנית למיגון הצפון עוד החודש.

ראשי הרשויות עם חיים ביבס במהלך הסיור בגליל המערבי