יותר מ-1500 רצים השתתפו בחצי מרתון הגליל

רשויות הגליל המערבי וחוף אכזיב אירחו בפעם הרביעית את המרוץ, שעלה כיתה ואירח גם את אליפות ישראל במקצים ל-5 ו-10 ק"מ (צילומים: Ritvo Photography)

חצי מרתון הגליל - אירוע הריצה הגדול ביותר של הצפון - התקיים בהצלחה רבה ובמזג אוויר מושלם ביום שישי, 1 בנובמבר. באירוע השתתפו רצים רבים מיישובי אשכול רשויות גליל מערבי ומכל הארץ (כן, גם מאילת) מגיל בית ספר יסודי ועד יותר מ-70.

רצים ברמה הגבוהה ביותר הגיעו לחוף אכזיב ולגליל המערבי ונוכחו לראות לאורך המסלול את היופי של המועצה, אכזיב ורצועת החוף, מטעי היישובים, מצפה ראש הנקרה והטיילת. בסך הכל השתתפו באבעת המקצים - 21 ק"מ, 10 ק"מ, 5 ק"מ ומרוץ עממי ל-2 ק"מ יותר מ-1,500 רצים ורצות. נוסף להכרה הארצית מהשטח – שבזכותה מגיעים בכל שנה יותר ויותר רצים ורצות מכל הארץ כדי להשתתף במרוץ המרהיב – השנה זכה האירוע גם להכרה ממסדית רשמית ובמסגרתו התקיימה לראשונה אליפות הארץ לריצות 5 ו-10 ק"מ.

ואלו אלופי ישראל החדשים בקטגוריית הבוגרים: לאלופת ה-10 ק"מ הוכתרה ילנה דולינין, בזמן של 35:31 דקות – כדקה וחצי לפני הרצה שסיימה במקום השני. במרחק המקביל לגברים התחרות הייתה צמודה ואת קו הסיום חצה ראשון אדאמסו גטה, בתוצאה של 30:21 דק', כשלוש שניות בלבד לפני הרץ שסיים שני (גודאדאו בלאצאו) ושש שניות בלבד מהמקום השלישי (מלדה בוקיאו). בחצי המרחק הוכתר כאלוף מאיר אבוחצירא, שגמע את 5 הק"מ בזמן של 17:08 דקות ובנשים הוכתרה כאלופת ישראל חגית נאורי, שסיימה בתוצאה של 21:37 דקות.
במרוץ חצי המרתון סיים כמנצח הגדול בלטה ברהן, עם זמן מעולה של 1:16:35 שעות – כמעט 11 דקות לפני המתמודד שסיים במקום השני. מנצחת חצי המרתון היא הלן וולפסון, שסיימה את 21 הק"מ (וקצת) בתוצאה של 1:37:25 שעות.
ובלי קצת גאווה מקומית אי אפשר: במקצה ה-5 ק"מ עד גיל 19 (נערים): סיימו במקום השני והשלישי (בהתאמה) שני רצים מלימן: אריאל אמסלם ופאר נהוראי. ואילו אלה להב ויינגרטן מעברון סיימה במקום הרביעי בריצת ה-5 ק"מ לנשים בקטגוריית הגיל 44-40.

***

אבל לא פחות מהמקצים התחרותיים שוב בלט חצי מרתון הגליל כחגיגה עממית ואזורית. לצד הרצים המקצועיים והמרשימים אפשר היה לראות גם חובבי ריצה רבים מכל האזור נהנים מחוויה ספורטיבית למופת ומהנופים הנהדרים שלאורך רצועת החוף. במרוץ העממי ל-2 ק"מ השתתפו קבוצות רבות של בתי ספר מהאזור, שהפגינו רוח ספורטיבית למופת וגם ביצועים לא רעים בכלל. במקצה העממי השתתפה גם נציגות מכובדת מקבוצת הכדורעף של הפועל מטה אשר/עכו, בהובלת המאמן נעם כץ והקפטן אלכס אוסוקין (שגם הזניק את המרוץ והכניס מוטיבציה ברצים וברצות הצעירים).

צוות ההיגוי המצומצם שטרח על האירוע מהשנה שעברה ועד יום המרוץ כלל את מנהל המרכז הקהילתי גולן רוזנברג, רועי זיו ממחלקת הספורט מטה אשר, מנכ"לית אשכול גליל מערבי יעל רון בן משה, וואפה טאפיש, גלי רז, עידן ושחר מצוות גולדפיש, אורי פרידלנד ואת גל מנצור, מנהל מחלקת הספורט של המועצה. לאירוע שותפים רבים ולכולם חלק בהצלחה ולכולם תודתנו: עובדי מתנ"ס, עובדי מחלקת הספורט, עובדי מועצה, מתנדבים רבים, עובדים, נותני חסות, תורמים, גורמי רישוי, איגודים ומשרדי ממשלה, יישובי הסביבה, חקלאות יישובים ועוד ועוד. תודה לכולם על שיתוף הפעולה.

המקצה העממי ל-2 ק"מ. תלמידי בתי הספר היסודי בלטו בשטח

הצוות המארגן של המרוץ עם ראש המועצה