"חייבים לאפשר לתושבי קו העימות להגן על עצמם"

ראשי הרשויות הצפוניים אירחו בבית השותפויות את שר התקשורת יועז הנדל ואת יו"ר ועדת חוץ וביטחון צבי האוזר. ראש המועצה ויו"ר פורום קו העימות משה דוידוביץ ביקש מהשניים לקדם את תוכנית מיגון הצפון, שכבר אושרה בממשלה לפני שנתיים

מפגש מיוחד של ראשי רשויות פורום קו העימות עם שר התקשורת יועז הנדל ויו"ר ועדת החוץ והביטחון צבי האוזר התקיים היום (יום ג', 28.7) בבית השותפויות ליד אכזיב, לאור המתיחות בצפון. אל המפגש, שעסק במגוון נושאי ביטחון ובראשם תוכנית מיגון הצפון, הטבות המס, תשתיות ותקשורת, הגיעו ראשי הרשויות רונן מרלי מנהריה, שמעון גואטה ממעלה יוסף, אייל שמואל, מכפר ורדים ומשה דוידוביץ ממטה אשר.

דוידוביץ, שמכהן גם כיו"ר פורום קו העימות, סקר בצורה נרחבת את הפורום ואת יישובי קו העימות, והציג את שפע האתגרים שנמצאים לפתחם של ראשי הרשויות בצפון. הוא שב והזכיר לחברי הכנסת הנדל והאוזר את החובה לקדם את תוכנית מיגון הצפון, שהממשלה אישרה את תקצובה בשנת 2018. "אנו ממשיכים להילחם ולקרוא מעל לכל במה אפשרית לביצוע תוכנית מיגון הצפון, שמתעכבת תקופה ארוכה ובלתי סבירה בעליל", אמר. "תושבי קו העימות, שפעלו גם הפעם בצורה מופתית, חייבים שיאפשרו להם להגן על עצמם ברגע האמת. יש לנו חוסן קהילתי רב, אך הוא לא יכול להגן מפני טילים. אם הממשלה לא תתעורר, ניאלץ לפנות לפתיחת קמפיין מימון המונים עבור מיגון הצפון".

שר התקשורת הנדל הגדיר את הפגישה כחשובה ואמר: "הצגתי לאחרונה את מתווה הסיבים לאינטרנט מהיר. הדגש שלי הוא לייצר מנועי צמיחה קודם כל בפריפריה והגבולות. יישובי קו העימות מייצגים את הביטוי 'קו המחרשה הוא קו הגבול'. האחריות של החברות ושל הממשלה היא לדאוג שגם קו הסיב יהיה קו הגבול. אינטרנט מהיר יאפשר עבודה מרחוק, איכות חיים, פיתוח והתיישבות. זה אחד ממנועי הצמיחה החשובים בדור שלנו".

הנדל הוסיף כי "כשר תקשורת, מחובתי לעודד את החברות להגיע לאזורים האלה. להשקיע באזורים עם כדאיות כלכלית לצד אזורים עם כדאיות לאומית. אני שמח לראות שזה מתקדם".

יו"ר ועדת החוץ והביטחון האוזר אמר כי יישובי קו העימות מהווים נדבך לאומי ואסטרטגי למדינת ישראל וביטחונה ונמצאים בחזית המערכה הצפונית. "ישראל לא יכולה להרשות לאף גורם לפגוע בריבונותה ולהביא רבע מיליון תושבים לחיות במקלטים", אמר ח"כ האוזר. "ועדת החוץ והביטחון בראשותי תכנס בשבועות הקרובים דיון בנושא התכנית הממשלתית התקועה למיגון הצפון".

ראש המועצה עם הנדל והאוזר. "זמן בלתי סביר"