הביוב במחנה שרגא עלה על גדותיו וגרם לפגיעה סביבתית

לפני כמה ימים עלתה על גדותיה מערכת הניקוז במחנה שרגא, הסמוך ליישובים לוחמי הגטאות ובוסתן הגליל - וגרמה לפגיעה בשטחים חקלאיים, בתושבים ובחוף הים. המועצה פנתה לצבא בדרישה לטפל בנושא בהקדם, בינתיים ללא מענה הולם

ביוב גולמי ממחנה שרגא עולה על גדותיו, זורם דרך נחל יסף, מציף את תעלות הביוב של המועצה, מגיע לשטחים חקלאיים, בתי תושבים וחוף הים.

לפני כמה ימים עלתה על גדותיה מערכת הניקוז במחנה שרגא, הסמוך ליישובים לוחמי הגטאות ובוסתן הגליל.  מאז הביוב הגולמי זורם וזורע הרס. כל הניסיונות של בעלי התפקידים במועצה להביא לטיפול של גורמי הצבא במפגע מעלים חרס.

בעיה זאת חוזרת ונשנית לפרקים, ונתקלת בטיפול איטי ומסורבל שמביא לפגיעה חמורה בסביבה, בים, וביישוב השכן, בוסתן הגליל. כתוצאה ממהצפה התושבים סובלים מההצפה המגיעה עד לבתיהם.

"לאחר ניסיונות חוזרים ונשנים לטיפול בנושא מול הצבא, אין לנו מנוס מלהציף את הנושא החמור כדי לשים קץ למפגע התברואתי, סביבתי והבריאותי הזה", אומר ראש המועצה משה דוידוביץ. "לא ייתכן שהנזק  הנגרם לסביבה, לחקלאות ולתושבים יתקבל באדישות שכזאת ולחוסר מענה וטיפול מיידי. אני קורא לצבא לפתור את הנושא בצורה מיידית ודחופה".

השפכים ממחנה שרגא זורמים לצד שטחי החקלאות של המועצה